A méregtelenítés hatékony módjai

Érdemes a méregtelenítéssel foglalkozni az évszaktól függetlenül. Azonban általában tavasszal kerül rá sor. A méregtelenítés hatékony módjai felfrissítik a szervezetet, mivel a felgyülemlett káros anyagok rengeteg kárt tudnak okozni.

Miért hasznos a méregtelenítés?

Érdemes a káros anyagokról és a hatásaikról beszélni. Többek között, a környezetből kerülnek a szervezetbe. De természetesen nem csak innen. Az ételekkel, gyógyszerekkel, alkohollal és cigarettával is a szervezetünkbe juttatjuk. Abban az esetben ha egészségesek vagyunk, és a májunk jó állapotban van, a szervezet, a működésének köszönhetően megszabadul a káros anyagoktól. Azonban ez elég ritka eset. Először is azért, mert nagyon leterheljük a májat. A túlzott méreganyagok számos módon felszínre jutnak, de a következőkben csak a leggyakoribbakról fogunk beszélni.

A felgyülemlett méreganyagok a következőket okozzák:

 • Fáradtság, az energia hiánya
 • Gyakori és hosszantartó fejfájások
 • Bőr elváltozások (beleértve a kiütéseket is)
 • Túlzott hajhullás
 • Száraz bőr
 • Alvás problémák
 • Túlsúly
 • Problémák a súlycsökkenéssel
 • Ingerlékenység és gondok a koncentrációval

Miért hasznos a méregtelenítés?

Ez csak néhány példa arra, hogy mit tudnak okozni a méreganyagok a szervezetben. Csak ezek a tünetek tudnak rávenni bennünket, hogy megszabaduljunk tőlük.

A méregtelenítés hatékony módjai – étrend változtatások

A napi étrendben való változtatásokkal fogjuk kezdeni. Kezdetnek érdemes megvizsgálni a tudatosság kérdését. Hogyan is néz ki a jelenlegi étrendünk? Tulajdonítunk-e fontosságot annak, hogy mi kerül a tányérunkra? Milyen gyakran engedjük meg magunknak, hogy egészségtelen ételt együnk. Ezt a kérdést még a méregtelenítés előtt meg kell válaszolnunk.

Hogy mennyire vagyunk képesek ártani magunknak az egészségtelen étellel, az nagyon gyakran egyéni tényezőktől függ, mint például az életkor és az egészségi állapot. Elég gyakori, hogy az első tünetek már néhány nap egészségtelen étrend után jelentkeznek. Általában a felgyülemlett víz (ödéma) és székrekedés.

A méregtelenítés hatékony módjai

Tehát hogyan kellene kinéznie az étrendnek? Mi ajánlatos egy hatékony méregtelenítés érdekében? Először is, távolítsa el az összes feldolgozott ételt. A káros anyagok eltávolítása során a zsíros hús is tiltó listára kell kerüljön.

A méregtelenítés során az étrend alapját zöldségek és gyümölcsök kell képezzék. Ezeknek köszönhetően az egész folyamat sikeresen véghez vihető. Az étrend másik fontos tényezője a folyadék fogyasztás. Amikor meg szeretne szabadulni a káros anyagoktól, körülbelül 2 liter vizet kellene innia. Mellőznie kell a kávét (feltétlenül!), a teát és természetesen a szénsavas italokat. Kétségkívül, ezek helyét átveszi a zöldségekből és gyümölcsökből készült levek, melyek a méregtelenítés alapját képezik.

Egy ilyen étrend fontos elemét képezi, hogy mit eszünk a nap kezdetén. Itt két választék jelenik meg a leggyakrabban. Az egyik a zabkása. Ugyanakkor kefirrel is kezdheti a napját. Mindkettőnek hasonlatos a hatása. Pozitív hatással vannak a bél működésére.

Amikor túlzott mértékű káros anyagokkal küzd a szervezetében, el kellene hagynia a sült ételeket. A párolás kétségkívül jobb választás.

Gyógynövények a méregtelenítés érdekében

Ez egy másik is út, melyet fontolóra kellene vennie az étrend változtatás után. A hasznos növények választéka nagyon kiterjedt. Összpontosítsunk azonban a leggyakrabban ajánlottakra.

1. Útifűmaghéj

ÚtifűmaghéjEz a leggyakrabban említett, amikor a szervezet tisztításáról van szó. Az útifűmaghéj többek között fitoszterelben gazdag. És ez (de nem csak) segíti a méregtelenítést. Ez a növény a belekben kezdi az egész folyamatot. És alapvetően elmondhatjuk, hogy erre összpontosít a legjobban. De ennek köszönhetően segít megtisztítani az egész szervezetet. Az útifűmaghéj más tulajdonságokkal is rendelkezik. Többek között az artritisszel való küzdelemben is említésre kerül. – livestrong.com

2. Kutyatej

KutyatejIgaz, hogy ez a növény már túl van a legnagyobb népszerűségén, de még mindig vannak támogatói. A kutyatej számos érdekes tulajdonsággal rendelkezik. Még a súlycsökkenés segítésében is említésre kerül. Először is, serkenti az anyagcserét és tisztít. Ez a növény nagyon jó antioxidáns forrás.

3. Vörös lóhere

Vörös lóhereErős hashajtó tulajdonsággal rendelkező növény. Ezért hasznos, amikor a káros anyagoktól szeretne megszabadulni. Egy érdekes tény, hogy a vörös lóhere a hormonális problémákra és az aknéra is használatos, melyeket a túlzott méreganyagok okoznak. – webmd.com

4. Articsóka

ArticsókaA méregtelenítéssel kapcsolatban ez a leggyakrabban említett növény. Több szinten hat egyszerre. Először is, epehajtó hatása és hashajtó hatása van. A máj funkcióit is támogatja. Mi több, az articsóka hasznos lehet azokban az esetekben, amikor túlterheljük a májat, mint például alkoholfogyasztás során.

5. Spirulina

SpirulinaEgy alga, mely megdöbbentő népszerűségre tett szert az utóbbi időben. Gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban. Ennek köszönhetően rengeteg tulajdonsággal rendelkezik. Egyénileg támogatja a szervezet működését. A szervezet hatékony méregtelenítésének ajánlott módja. Számos olyan termék érhető el, melyek spirulinát tartalmaznak. A Spirulin Plus vezető ezekben a népszerű ranglistákban. Többet olvashat róla a gyártó weboldalán.

Termékek melyek segítik a méregtelenítést – mire kell odafigyelnie?

Ha már említettünk egy ilyen megoldást, akkor egy kicsit közelebbről is megvizsgáljuk. Elmondhatjuk, hogy a piac tele van olyan termékekkel, melyeknek az a feladata, hogy a káros anyagok eltávolítását segítsék. Ha emellett döntünk nem szabad megfeledkeznünk néhány fontos problémáról.

Ezek közül az egyik az összetétel. Érdemes gondosan tanulmányozni a biztonság és lehetséges mellékhatások miatt. Nyilvánvaló, hogy ez a legutóbbi hiánya egy jó hír. Minél többet tudhatunk meg a termékről a gyártótól, annál nagyobb a szavahihetősége. Ez a tény ugyanúgy vonatkozik az olyan termékekre, melyeket a méregtelenítés érdekében választunk. Leginkább a visszaküldés szempontjából ha a termék nem elégíti ki az elvárásainkat.

A Fiber Select az egyik leggyakrabban választott méregtelenítő kiegészítő

Először is, csakis természetes összetevőkön alapszik. Számos vitális rost forrással rendelkezik. Nem csak a káros anyagok eltávolítását segíti, de a fogyást is serkenti. A Fiber Select egy biztonságos megoldás (tesztelve volt) és mellékhatásoktól mentes. A gyártó nem rejt el semmilyen információt erről a termékről. A hivatalos weboldalon rengeteg információt találhat róla. 90 napos pénzvisszafizetési garanciát is kap.

A Fiber Select választásának előnyei:

 • Biztonságos és hatékony méregtelenítés
 • A túlzott méreganyagok miatti tünetek enyhítése
 • Jólét és energia
 • Anyagcsere serkentése
 • A súlycsökkenés gyors és hatékony folyamata
 • A bőr jobb állapota

Fibre Select

Rendelje meg most a FibreSelect.com oldalon!