A narancsbőr elleni bizonyított módszerek

Ez elsősorban egy esztétikai probléma. Azonban előrehaladott állapotban egészségügyi probléma is lehet. A cellulitisz egy olyan probléma, melyet hatékonyan le tud küzdeni.

Mi is a cellulitisz?

Mielőtt megbirkózunk ezzel a problémával érdemes megismerni az ellenséget. Az illusztrálásához gyakran társítanak narancs héjat. A cellulitisz akkor alakul ki ha túl sok víz vagy zsír gyülemlik föl a bőr alatt. Ennek az esztétikai problémának két típusa ismert. Beszélhetünk víz vagy zsír cellulitiszről. Az első típus a súlyosabb verzió míg a második az enyhébb változat.

Habár a narancsbőrt általában az olyan emberekhez társítják, akik nem képesek fenntartani egy egészséges testsúlyt, nem mindig ez a probléma. Az első típus pont azoknál jelentkezik, akiknek a testsúlyuk megfelelő. Az ok a felgyülemlett víz és méreganyagok. Az eredmény cellulitisz.

Mi is a cellulitisz

Mi a helyzet azonban a második típusú panasszal? A közvetlen ok a felgyülemlett zsírsejtek. Ezek úgynevezett csomókat alkotnak. A véredények összepréselődnek és nehézkessé válik a méreganyagok eltávolítása. Ez a típusú cellulitisz azoknál fordul elő, akik gyorsan vesztettek súlyt. Műtéthez vagy komoly betegséghez vezethet.

Tényezők melyek növelik a cellulitisz kockázatát:

 • Nem (a probléma főleg nőknél jelentkezik)
 • Kor (a kockázat 30 éves kor körül növekszik)
 • Étrend
 • A mozgás hiánya
 • Hormonális problémák (pl. terhesség alatt)

Ez nem az összes lehetséges ok, de ezek a leggyakoribbak. S ennek kell különleges figyelmet szentelnie.

Narancsbőr elleni módszerek – először is az étrend

A napi étrenden változtatni kell. Természetesen feltételezve, hogy ez eddig messze állt az egészségestől. Az étrend az egyik módszer a narancsbőr leküzdésének, de gyakran megelőzésként is hasznos.

Az egyik alapszabály, hogy meg kell szabadulni a szervezetben felgyülemlett méreganyagoktól. Ez többek között több zöldséget jelent. Általában a cellulitisz elleni diétának más hatása is lehet, mint például a súlyvesztés. Az étrend alapját a zöldségek, hüvelyesek, sovány húsok és tejtermékek kell képezzék. Ajánlatos eltávolítani a zsíros ételeket az étrendből. Ugyanígy, korlátoznia kellene a sült ételek, a színezett italok és a por alapú ételek fogyasztását (azok, amelyek öt perc alatt kész vannak). Mi a helyzet azonban a zsírral? Érdemes a növényi eredetű zsírok mellett dönteni. Az étrendnek halat is kell tartalmaznia. Ez biztosítani fogja a nagyon esszenciális Omega zsírsavakat.

Narancsbőr elleni módszerek

Ha már van hal az étrendünkben a sovány hús szintén hasznos lehet. Következésképpen a szárnyas hús jelen kell legyen az étkezéseinkben. A borjúhús szintén megfelelő. Ami fontos, hogy ellenőrzés alatt kell tartania az elfogyasztott húsmennyiséget. És természetesen ennek a minőségét. Egyébként ez vonatkozik az étrendet alkotó többi termékre is.

Az édességeket és sós rágcsákat (chips, ropik) jobb ha bizonyos mennyiségű gyümölccsel helyettesíti. Egy nagyon fontos összetevő a narancsbőr leküzdésének szempontjából, a C vitamin. A kollagén előállítási folyamatában használatos, mely fontos a bőr rugalmasságának szempontjából. – glamourmagazine.co.uk

Fizikai aktivitás és cellulitisz

Ha a mozgás nem volt eddig az élete része, akkor épp itt az ideje a változásnak. Szerencsére nem kell hatalmas fizikai megerőltetésre gondolni. Azonban biztosan elmondhatjuk, hogy rendszeresnek kell lennie. Ez nagyon fontos a narancsbőr leküzdésének szempontjából, de az egészségre nézve is. A mozgás serkenti a vérkeringést, segíti a méreganyagok eltávolítását a szervezetből.

Milyen mozgásformát kellene választania? Először is olyat, ami a kedvünkre van. A lényeg, hogy kellemes érzést adjon a gyakorlása. Másodsorban pedig, a képességeinkhez legyen mért (életkor, állóképesség, stb.). Ennek köszönhetően csökkenthetjük a sérülés kockázatát.

Fizikai aktivitás és cellulitisz

Dönthetünk például a futás vagy a biciklizés mellett. A mozgás egy jó formája ha például otthon edzünk. Nem kell már azonnal edzőterem bérletet váltania.

Otthoni praktikák a cellulitisz ellen

Ez egy általános kifejezés bizonyos megoldásokra s a leggyakrabban ajánlott módszer a forró és hideg fürdő. Javítja a véredények tömítettségét. A megoldás a narancsbőr elleni küzdelemben is lehet használni, de megelőzésként is működik. Az a legjobb, ha minden nap elvégzi ezt. Elég egyszerű. Engedjen meleg vizet a bőrre több másodpercen keresztül, majd hideg vizet (ugyanennyi ideig), majd megint meleg vizet. Ezt a három lépéses folyamatot 5-10 alkalommal kell megismételnie. Minden testrészen, ahol a narancsbőr jelen van.

A masszázs egy szintén gyakran ajánlott otthoni praktika. Energikusnak kell lennie ezért érdemes megcsipkedni a bőrt. Fájdalmas, de hasznos. Akárcsak a zuhany, a masszázs serkenti a vérkeringést és segít eltávolítani a káros anyagokat a szervezetből. Ugyancsak fontos, hogy rendszeresen használjon bőrradírt is. A bőrradírt otthon is elkészítheti, vagy választhat erre kész termékeket is az üzletekből.

Narancsbőr – szakszerű megoldások

Ez magába foglalja a szépségszalonban és az esztétikai orvoslásban történő beavatkozásokat. Még a lézert is használják már a narancsbőr elleni kezelésekben. Időről időre új módszerek jelennek meg, melyek a cellulitisz kezelésének a részévé válnak. A választék hatalmas. Milyen kezelést kellene választania? Ebben az esetben a szaktanácsadás segíthet s ezek általában ingyenesek. Érdemes olyan helyeket meglátogatni, ahol ilyen jellegű kezeléseket végeznek. Nem csak nagyobb városokban találhatóak meg. Sajnos jelentős összegre számíthat. Az ilyesfajta kezelések nem olcsóak. Gyakran számos alkalmat igényelnek.

A cellulitisz elleni készítmények egy másik megoldást képeznek. Számos ilyen típusú megoldást különíthetünk el ebben a csoportban. Először is a narancsbőr elleni kozmetikumokat. Az ilyen jellegű készítmények választéka nagyon széles. Ezekből számos, olyan összetevőkre koncentrál, melyek segítik a zsírégetést. Ez fontos a narancsbőr elleni küzdelemben. Ezek az anyagok koffeint és karnitint tartalmaznak. Az összetevők egy másik csoportja erősíti és elzárja a véredényeket. A vérkeringés serkentése szintén fontos tényező.

Narancsbőr – szakszerű megoldások

A narancsbőr elleni tabletták választéka szintén széles. Amikor ezeket választja jobb ha két tényezőre odafigyel. Hatékonynak és biztonságosnak kell lenniük. Az ilyen cellulitisz tabletták elsősorban megfelelően válogatott összetevőket tartalmaznak.

A manapság kapható legnépszerűbb megoldás a Green Barley Plus. Ez a termék azoknak ajánlott, akik fogyni szeretnének és megszabadulni a narancsbőrtől. Megelőzésként is ajánlott termék.

A Green Barley Plus alapját két összetevő képezi, melyek hatékonyságuknak köszönhetően nagy elismerésnek örvendenek a szakértők és felhasználók között. Ez a zöld árpa (egy sláger a méregtelenítésben és a narancsbőr elleni harcban) és a Garcinia Cambogia (a hatékony súlyvesztésért). Mindkettőről több információt tudhat meg a Green Barley Plus gyártójának a weboldalán. Ez a termék teljes mértékben biztonságos.

Mit nyer ha a Green Barley Plus terméket választja:

 • Vékony alkat
 • Hatékony fogyás
 • A méreganyagok eltávolítása a szervezetből
 • Nincs több narancsbőr (rugalmas, puha bőr)
 • Az anyagcsere serkentése
 • A túlzott zsírlerakódások gyors eltávolítása

Green Barley Plus

Rendelje meg most a GreenBarleyPlus.com oldalon!