Gyógynövények hajhullás ellen – áttekintő a leghatékonyabb termékekről

A gyógynövények az egyik leggyakrabban választott természetes módok közé tartoznak. Ezek a növények két csoportra oszthatóak, azok amelyek megvédenek a hajhullás ellen és azok, amelyek serkentik az új hajszálak növekedését. Ez egy áttekintő a leghatékonyabbakról.

Gyógynövények hajhullás ellen – ez nem az egyedül otthoni gyógymód

Természetesen ebbe a csoportba tartoznak, de számos egyéb megoldás is van. Ezek közül a görögszéna magvak, az olíva olaj és a tojás sárgája nagyon népszerűek. Maszkok és bőrradírok készítésére is használják őket.

Gyógynövények hajhullás ellen

A hajhullásra és hajnövekedésre használt gyógynövényeket háromféleképpen lehet hasznosítani. Az első mód, bemasszírozva a fejbőrbe. A második mód az öblítés. Ugyanakkor főzetet is készíthet ezekből a növényekből. Habár ezek a gyógynövények nem ártalmasak, érdemes néhány óvintézkedést tenni. Például mielőtt egy nagyobb bőrfelületen használná a terméket érdemes kipróbálni a kézfejen vagy kevésbé látható helyen, a mellékhatások megelőzése végett.

Gyógynövények hajhullás ellen – a leghatékonyabbak listája

A legtöbb esetben ezek a legnépszerűbb növények a hajápolási kozmetikumokban is. Akárhogyan is, némelyikük meglepő lehet.

1. Csalán

CsalánEzt a növényt gyakran a haj megmentőjeként említik. A csalán többek között nagy mennyiségű kovasavat tartalmaz. A kovasavnak köszönhetően olyan tulajdonságai vannak, melyek csökkentik a túlzott hajhullást. A csalánt a fentebb felsorolt mindhárom módon fel lehet használni. [1]

2. Mezei zsurló

Mezei zsurlóEgy másik növény, melyet gyakran emlegetnek a hajhullással, de a hajnövekedéssel kapcsolatban is. A mezei zsurló szintén nagy mennyiségű kovasavat biztosít. Ha hatékonyan szeretne harcolni egy szép és egészséges hajkoronáért, akkor keverheti a csalánt a mezei zsurlóval. Egyetlen teáskanál mindkettőből elegendő az főzethez (lehetőleg szárított növényekből).

3. Bojtorján gyökér

Bojtorján gyökérEz viszont egy olyan növény, melyet elsősorban azok a személyek ismernek akik szép hajkoronát szeretnének. Miért jó a bojtorján gyökér hajhullásra? Először is azért, mert pozitív hatással van a fejbőrre. Szabályozza a faggyúmirigyek működését. Ez egy jó hír azoknak, akik zsíros hajjal küzdenek. A bojtorján gyökér véd a korpásodás ellen is és csökkenti a túlzott mértékű hajhullást. – mercola.com

4. Bambusz

BambuszEgy növény, mely nagyon gazdag a fentebb említett kovasavban. Ezért szerepel a bambusz a hajhullás elleni leghatékonyabb növények között, de hajnövekedésre is megfelelő. Ez a növény csökkenti a haj töredezését is. Közvetlenül hat az állapotára és a haj kinézetére

5. Alfalfa

AlfalfaMivel a haj megjelenéséről és felépítéséről van szó, ezen növény jelenléte vitathatatlan. Az alfalfa elsősorban a gyengüléstől védi a hajat. Megerősíti a hajszálak szerkezetét. Ennek köszönhetően meggátolja a túlzott hajhullást. A lucerna segít a haj természetes színének a megőrzésében is.

6. Háromlevelű lóhere

Háromlevelű lóhereNem tartozik a leggyakrabban említett növények közé, ami hiba. A háromlevelű lóherének nagyon fontos tulajdonságai vannak, amik segítenek megvédeni a hajat. Először is, erős tisztító hatása van. Tehát, ahogyan a fentebb említett bojtorján gyökér, segíteni fog a zsíros haj esetén. Egy olyan növény, melyet a korpával küzdő embereknek is ajánlanak. Tehát a háromlevelű lóhere elsősorban a fejbőr állapotának normalizálására hat. Így állítja meg a túlzott hajhullást.

7. Orvosi kálmos

Orvosi kálmosEgy olyan növény, mely bőséggel terem a víztározóinkban. Először egy érdekes tény. Az orvosi kálmos egy ehető növény. Ha szeretne leszokni a dohányzásról rágcsálnia kellene (pontosabban a száraz rizómáját). A kálmosnak hashajtó és izzasztó hatása van. Miért is van tehát ebben a csoportban? Segíti a fejbőrt, megakadályozván a kiszáradását. A korpásodás kezelésének természetes módja, ami egy gyakori haj probléma.

8. Kamilla

KamillaEz a növény rengeteg érdekes tulajdonsággal bír. Egy csomó antioxidánst tartalmaz. A kamillát széles körben használják a természetgyógyászatban. Ez a növény többek között védi a hasnyálmirigyet. Segít az oly zavaró hasmenéstől is megszabadulni. A kamilla táplálja a fejbőrt. Ennek köszönhetően véd a túlzott hajhullás ellen. Ez a növény a haj természetes módú könnyítésére ajánlott. Ebben az esetben elég, ha főzetet készít belőle.

9. Bazsalikom

BazsalikomEz a növény általában meglepő, de a leghatékonyabb növények közé tartozik, ami a hajhullást illeti. Először is egy fűszer. De a hajat is segíti, a fejbőr vérkeringésének a serkentésével. Táplálja a hajat és segítséget nyújt a tápanyagok gyorsabb felszívódásában. A bazsalikom segíti a haj mirigyek működését is. Az ebből a növényből készült balzsam fényességet ad a hajnak

10. Rozmaring

RozmaringA hajhullás elleni leghatékonyabb növények listája nem lenne teljes ezen növény nélkül. A rozmaring számos érdekes tulajdonsággal rendelkezik. Többek között lehetővé teszi a gyomorpanaszok enyhítését. Ugyanakkor a máj működését is segíti. A rozmaring olaj gyakran ajánlott megoldás a szervezet immunrendszerének erősítésére. Hogyan használ ez a növény a hajnak? Segít a fejbőr problémáinak megoldásában, mint például a korpa vagy faggyútúltermelés. Ennek köszönhetően pozitívan befolyásolja a haj állapotát. A rozmaring serkenti a hajnövekedést. Ez a növény jelentős mennyiségű C vitamint tartalmaz. Ez egy antioxidáns, mely pozitívan hat a fejbőr állapotára.

Természetes összetevőjű tabletták – megéri-e kipróbálni őket?

Számos termék érhető el a piacon, melyek segítenek a haj védelmében és gondozásában. Úgyhogy érthető, ha felvetődik a kérdés, hogy érdemes-e őket használni. Mire kell odafigyelnie, amikor ilyen hajhullás elleni kiegészítőt választ?

Először is ajánlott az összetevőkre és a biztonságra összpontosítani. Ha tartalmazza a fentebb említett növények kivonatait, akkor feltétlenül jól előnyös. Az ilyen termékek biztonságosak és nincsenek mellékhatásaik, ami egy nagyon fontos probléma.

A Locerin a jelenleg legnépszerűbb hajhullás elleni termék nők számára. Ez egy kiegészítő, ami legalább 16 összetevőt tartalmaz. Mindegyik jól meghatározott feladatot lát el. Együttesen egy átfogó megoldást alkotnak, mely legyőzi a túlzott hajhullás leggyakoribb okait. Az összetevők között az alfalfa és a bambusz és szerepel. Az összetevők teljes listája elérhető a gyártó hivatalos weboldalán.

A Locerin választásának előnyei:

  • A túlzott hajhullás elnyomása
  • Egy szép, élettel teli hajkorona
  • Új hajszálak növekedése
  • Egészséges fejbőr
  • Védelem a fejbőr betegségei ellene (korpa, faggyútúltermelés)
  • Természetes hajszín (védelem az őszülés ellen)

locerin

Rendelje meg most a Locerin.com oldalon!


  1. Pekmezci E, Dundar C, Turkoglu M. Proprietary Herbal Extract Downregulates the Gene Expression of IL-1α in HaCaT Cells: Possible Implications Against Nonscarring Alopecia. Med Arch. 2018;72(2):136–140. doi:10.5455/medarh.2018.72.136-140