Hogyan szabaduljon meg a túlzott hajhullástól? Bizonyított trükkök

Ez egy olyan probléma, mellyel sok nő küzd. Egy szép és gondozott hajkorona ok a büszkeségre. Hogyan küzdje le a túlzott hajhullást? A következő tanácsok hasznosak lehetnek.

Túlzott hajhullás – okok

Ahhoz, hogy sikeresen legyőzzük ezt a problémát, először is szükséges, hogy megismerjük a leggyakoribb okát. Általában ez a helyzet csak néhány okból kifolyólag jelenik meg. Azonban a hajhullást számos tényező okozhatja. Akárhogyan is, mi a leggyakoriabbakra összpontosítunk.

Túlzott hajhullás

A hajszálak nagy mértékű elhullása:

 • Helytelen étrend (kevés vitamin és elemek, melyek fontosak a hajnak)
 • Túlzott hajformázás (tönkre teszi és gyengíti a hajat)
 • Évszakok (a haj tél után gyakran elgyengül)
 • Túl gyakori hajfestés
 • Gyermek születése utáni időszak
 • Betegségek

Megismerve a hajat érintő problémák okait segíteni fog, hogy legyőzze ezeket. A fő módszer a műveletek következetessége lehet.

Túlzott hajhullás – étrend változtatás

Egy nagyon gyakori ok (nem véletlenül említettük meg az első helyen) a bizonyos alapanyagok hiánya az étrendből. Ilyen jellegű problémák általában a súlyvesztést követően jelennek meg, nemcsak a kóros koplalás után.

Az étrend, mely segíteni fog a haj állapotán, mindenek előtt telítve kell legyen „jó” ételekkel. A szervezetre káros termékeket el kell dobnia magától. Ez magába foglalja úgy a zsíros ételeket, mint a feldolgozott ételeket is. Egy jó irányvonal a haj ápolására összeállított étrend megalkotásakor, ha egészséges ételeket választ. Pozitív hatással van az egész szervezetre (mér a mirigyekre is).

Túlzott hajhullás – étrend változtatás

Továbbá, az étrendnek tartalmaznia kell bizonyos vitaminokat és nyomelemeket is. Ami az első csoportot illeti, a cink, kén és szilícium fontosak a haj szempontjából. Mindegyikőjük közvetlenül befolyásolja ez utóbbit és a haj egész állapotát. Ezek közül az elsők, többek között a tengeri gyümölcsökben találhatóak meg. Ez utóbbira való allergia nem zárja ki a cinket a hajápolás étrendből. Ez az elem jelen van a tökmagban és a hajdinában is. Ként többek között a zöldségek tartalmaznak – karfiol, brokkoli és fokhagyma. Ez egy rendkívül fontos elem a túlzott hajhullás elleni harcban. – medicalnewstoday.com

Ezen ásványi anyagok legutóbbija a szilícium, melyet általában fokhagymával, gabonapehellyel és gyümölcsökkel lehet pótolni. Azonban nem ezek a leggazdagabbak ebben a nyomelemben. Amikor a hajnak szükséges vitaminokról esik szó, általában a B csoportot említik, plusz a béta-karotint és aszkorbinsavat. Ezekkel az alapanyagokkal az étrendben nem lesznek gondok. Tulajdonképpen elég ha zöldségeket és gyümölcsöket vezet be az étrendbe.

Otthoni praktikák a túlzott hajhullás ellen

A választék nagyon széles. Ezen otthoni ápolási trükkök legtöbbje mellékhatásoktól mentes. Azonban ez nem jelenti azt, hogy előbb ne kellene leellenőrizni ezeket a praktikákat is pl. a bőr egyéb felületén, nem egyenesen a kézfejeken.

Amikor blogokat vagy online fórumokat böngészik az otthoni praktikák keresése közben, látni fogja, hogy egy tucat általában ugyanarra utal. Ezek természetesen a legnépszerűbbek lesznek.

Az egyik hatékony otthoni gyógyír a hajhullásra a görögszéna mag. Ez utóbbit a gyógynövényes voltból lehet megvásárolni. A termék por változatában is lehet. Forrásban lévő vízbe (200-300 ml), tegyen két teáskanálnyit. 10 perc után szűrje le az egészet. A keletkezett folyadékot masszírozza be a fejbőrbe. Akár 7 napig is eláll (feltétlenül tegye hűtőbe). Az első hatások 14 nap után jelentkeznek. – healthline.com

Otthoni praktikák a túlzott hajhullás ellen

A csalán és mezei zsurló öblítés szintén egy gyakran emlegetett otthoni gyógyír. Mindkét növény az egyik legjobb forrás a fentebb említett szilíciumra. Egy kávéskanál szárított csalánra és mezei zsurlóra van szükség. Forrásban lévő vízbe (körülbelül fél liter) kell szórni. Várja meg míg a növények megdagadnak a vízben s természetesen míg kihűl a főzet. A legjobb ha hajmosáskor használja a főzetet.

Ha a probléma a túlzottan száraz haj, a legjobb, ha egy otthoni hidratáló maszkot készít el. Ennek köszönhetően csökkentheti a túlzott hajhullást. Egy ilyen maszkhoz csak avokádót kell vennie. Fontos, hogy legyen jól megérve. A gyümölcs húsát össze kell zúzni. Az így keletkezett pépet a hajra és fejbőrre kell felvinni. Az élelmiszer fólia szintén hasznos lehet. A fejre kell tenni. Továbbá törölközővel kell becsavarni a fejet. Körülbelül fél óra múlva mossa meg a hajat.

Hajápoló növények

Ezek természetesen szintén a túlzott hajhullás elleni otthoni gyógymódokhoz tartoznak. Azonban olyan sok van belőlük, hogy külön csoportot alkotnak a megoldások között. Ezek a növények számos szinten hatnak. Néhányuk átfogóan csap le egyszerre a hajhullás számos okaira. Míg mások csak bizonyos területen hatnak. Két ilyen növényről az alábbiakban olvashat. De ezek nem az egyedüliek.

A bambusz egy rendkívül értékes szilícium forrás. Ez egy olyan növény, mely számos módon menti meg a hajat. Először is, kívülről kezd el hatni. Öblítésként használatos. Neki köszönhetően a haj visszanyeri csillogását. A másik mód, ahogyan hat, pótolja a vitaminokat és ásványi anyagokat, egyenesen a hajszálak mirigyébe.

Hajápoló növények

A bambusz egyike a Locerin, nők számára ajánlott hajhullás elleni tabletta 16(!) összetevőinek. Jelenleg a leggyakrabban választott termék, mely átfogóan védi és táplálja a hajat. Az összetevők teljes listája megtalálható a gyártó weboldalán.

A Locerin választásának előnyei:

 • Természetes mód a hajhullás megállítására
 • Összetett módon táplálja és hidratálja a hajat
 • Serkenti az új hajszálak növekedését
 • Regenerálja a sérült hajszálakat
 • Természetes ragyogást ad és regenerálja a töredezett hajvégeket
 • Megőrzi a természetes hajszínt

A Locerin termékben használatos másik növény az Alfalfa. Hatása elsősorban a hajszálak belső szerkezetének az újjáépítésére koncentrál. Ennek köszönhetően a haj sokkal dúsabb lesz. Az Alfalfa megszabadítja a vékonyszálú és törékeny haj problémájától. Ugyanakkor segít megőrizni a haj természetes színét.

locerin

Rendelje meg most a Locerin.com oldalon!

Az orvosi kálmos szintén egy olyan növény, melyet a túlzott hajhullással kapcsolatban említenek meg. Először is, erősíti a hajszálakat. Ez egy szempont. Az orvosi kálmos megvédi a fejbőrt a betegségektől, melyek megtámadhatják. Itt megemlítjük úgy a faggyútermelést, mint a korpásodást is.

A nyírfa szirup elsősorban felső légúti fertőzésekre ajánlott. Ez egy módja az immunrendszer védelmének, mely legfőképp ősszel és télen fontos. A nyírfa szirup olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, melyek segítik a hajápolást. Először is megerősíti a gyökereket. Ez csökkenti a hajhullást. A nyírfa a fejbőrre is hasznos.

Utoljára, de nem kevésbé hatékony a fehér répa. Manapság kissé megfeledkeznek róla, de 100 évvel ezelőtt dédnagyanyáink hajápolásra is használták. A fehér répa lé serkenti a fejbőr mikro keringését. Ennek köszönhetően a többi hatóanyag gyorsabban felszívódik és maximálisan hat. Ez csökkenti a túlzott hajhullást.