Libidó a nőknél – hogyan lehet természetes módon serkenteni?

Számos hölgy keresi a választ erre a kérdésre. Mivel a nők aggodalmaskodnak, a libidó egy nagyon kényes dolog. Számos tényező van, ami megzavarhatja. Szerencsére vannak rá módszerek, hogy természetes módon serkentsük.

Libidó a nőknél – mi járul hozzá a csökkenéséhez?

Gyakran, a nők szex iránti vágyának hiányát egy nehezen megoldható kirakókhoz hasonlítják. A hasonlat mellett ott van az a tény, hogy gyakran nehéz kiválasztani a női libidó csökkenésének tényleges okát. Elég gyakori, hogy számos tényező játszik közre. Összpontosítsunk a leggyakoriabbakra.

A csökkentett női libidó okai:

 • Kor
 • Egészség
 • Krónikus betegségek (mint például a cukorbetegség)
 • Hormonális rendellenességek (valójában a tényezők egy külön csoportja)
 • Nem megfelelő étrend
 • Túlzott stressz
 • Gyermek születése
 • Depresszió
 • Bizonyos gyógyszerek (például a fentebb említett betegségekre való kezelés)
 • Alacsony önértékelés, gondok az elfogadással
 • Kapcsolati problémák

Libidó a nőknél

Ezek csak a leggyakoribb okok. A jelentős próbatétel a korosodással járó csökkentett libidó. De ebben az esetben tehet ellene valamit.

Hogyan serkenthető a női libidó? Változtasson az étrenden

Ez az ahonnan kezdenie kell. Érdemes áttekinteni a napi étkezéseit. A követendő szabályok egyszerűek és általánosságban ismertek. Az étrend, mely feltételezhetően serkenti a női libidót első sorban egészséges.

Ez nem csak azt jelenti, hogy el kell dobnia magától a káros ételeket, mint például a gyorsételek és zsíros termékek. Általában, a hamburgerek, kebabok mellett meg kellene szabadulnia a feldolgozott termékektől is. Ezek például magukba foglalják a népszerű nassolni valókat, de ide tartozik a margarin vagy az ’öt perc alatt elkészíthető’ ételek is.

Hogyan serkenthető a női libidó

Az étrend, mely lehetővé teszi, hogy ismét élvezze a szexet, zöldségeket és gabona termékeket kell tartalmazzon. Ezek mellett fehérje forrást is tartalmaznia kell. Ilyenek például a sovány húsok, hal de a tejtermékek is ide tartoznak.

Egészséges étrend az, amelytől nem éhezik az ember. A gyakori és radikális súlycsökkenés is komoly libidó problémákhoz vezethet. Ugyanakkor, egy egészséges szervezetnek vitaminokra és nyomelemekre is szüksége van.

A női libidó – afrodiziákumok az étrendben

Olyan sok van, hogy érdemes egy kis időt szentelni rájuk. Az afrodiziákumok nem csak közvetlenül az érzékekre és a vérellátásra hatnak, de bizonyos összetevőket is szolgáltatnak, melyek egészséget, jólétet és energiát biztosítanak. Természetesen ezen termékek adagját be kell osztani az étrendben. Nem feltétlenül szükséges a fogyasztásuk minden nap.

A legnépszerűbb afrodiziákumok:

 • Tengeri gyümölcsök (legfőképp az osztriga) – nem véletlenül szerepel az első helyen. Ha az afrodiziákumokról esik szó, általában megemlítésre kerül. Többek között cinket tartalmaz, mely egy szükséges elem a női szexualitás számára.
 • Banán – általában az asszociáció miatt említik az afrodiziákumok között. De nem csak a formája miatt. A banán rengeteg káliumot tartalmaz. Egy fontos ásványi anyag az egész idegrendszer számára. Ez a gyümölcs azonnali és jelentős mértékű energiát is ad.
 • Csokoládé – legfőképpen a magnézium és triptofán tartalma miatt. Ez utóbbi felelős a szerotonin kiválasztódásáért. Ez az úgynevezett boldogság hormon. A krónikus hiánya libidó rendellenességekhez vezethet. A magnézium hatással van az idegrendszerre.
 • Ánizs – gyakran a szerelem növényeként említik. Olyan összetevői vannak, melyek hatással vannak a libidóra. Ez a fűszer ugyanakkor energiát és pozitív hozzáállást eredményez.
 • Sáfrány – egy másik fűszer, melyet a nőknek ajánlanak. A fő hátránya az ára. Azonban a legjobb afrodiziákumként tartják számon. Érdekes módon, a sáfrányt a férfi libidóra is ajánlják.

Gyógynövények, melyek serkentik a női libidót

Ez a természetes segítő növények csoportja szintén gazdag. Ezek nagyon gyakran szerepelnek a libidó serkentő termékek összetevői között.

 1. Malájziai fa gyökér (tongkat név alatt jelenik meg) – ez az egzotikus növény, véleményünk szerint nagyon érdekes tulajdonságokkal rendelkezik. Hatással van a női hormonok egyensúlyára. Ez pedig, többek között, a több szexre való lehetőséget jelenti. [1]
 2. Damiána levelek – az egyik legnépszerűbb növény, mely serkenti a női libidót. Feladata, hogy növelje a vagina hidratálását. Valójában a Damiána levél az egész szervezetre hatással van. Többek között eltávolítja a stressz negatív hatásait és energiát ad.
 3. Édesgyökér – ez viszont, egy olyan növény, mely elsősorban a jólétre koncentrál. Gyakran ez áll a szerelmi játékok iránti vágy hiányának háta mögött. Az édesgyökér vitalitást is ad. [2]
 4. Görögszéna – elsősorban a hajra gyakorolt hatásai miatt ismert. De a libidó problémákban is nagy szerepe van. A görögszéna magvak (mert ezeket használják) segítik a szexuális teljesítményt és hatással vannak az érzékekre.
 5. Ginkgo biloba – ebben az esetben a növény nyers anyaga a levél. Olyan összetevőket tartalmaznak, melyek pozitívan befolyásolják a jólétet. Ez egy dolog. Mindenek felett, serkentik a vérkeringést ezáltal a nemi szervek vér ellátottságát is. Ez nagyobb örömöt okoz. – healthline.com

Termékek, melyek növelik a női libidót – mikor kellene ezeket választania?

Valójában, egy szolid és bizonyított megoldás akkor is hasznos lehet ha a problémák még nem váltak krónikussá. Sajnos, ha a libidónak nem viseli gondját, előbb vagy utóbb a csökkenése jelentős lesz.

Ha a szex iránti vágya nagyon csekély és hosszan tartó, akkor épp itt az ideje, hogy ilyen terméket válasszon. A következő kérdés merülhet fel: „Melyik, az elérhető termékek közül (s rengeteg van belőlük) lesz a legjobb?”

Termékek, melyek növelik a női libidót

Számos tényezőt figyelembe kell venni mielőtt döntést hoz. Először is, a női libidónak szánt termék összetevői. Minél természetesebb, annál jobbnak bizonyul. Ez gyakran jelent biztonságos terméket, mellékhatások nélkül. Természetesen ettől még szükségesek a további ellenőrzések. Egy biztos irány az ilyen termékek választásánál, a népszerűsége. Az ár szintén fontos tényező. Ebben az esetben jobb elkerülni a nagyon olcsó megoldásokat. Ezek általában egyszerű pénzkidobások.

A Femin Plus az egyik legbuzgóbban választott termék a női libidóra. Ez a megoldás 100%-ban természetes. Nem több mint 12 (!) alapanyagot tartalmaz. Kiegészítőként hatnak. A Femin Plus a fentebb említett 5 gyógynövényből 4-et tartalmaz, melyek segítik a női libidót. Mindegyik összetevőt bevizsgálták a biztonságosság és a mellékhatások hiánya szempontjából. Rengeteg információt találhat meg róla a gyártó weboldalán.

A Femin Plus választásának előnyei:

 • Jelentős javulás a szexuális életben
 • Nagyobb kielégülés
 • A libidó problémák okainak semlegesítése
 • Megnövekedett vaginális hidratáció
 • Nincs több hangulat ingadozás
 • Több energia és pozitív magatartás

Femin Plus

Rendelje meg most a FeminPlus.com oldalon!


 1. Lim PHC. Asian herbals and aphrodisiacs used for managing ED. Transl Androl Urol. 2017;6(2):167–175. doi:10.21037/tau.2017.04.04
 2. Jain, Eesha & Pandey, Ramesh & Khanna, Richa. (2013). Liquorice root extracts as potent cariostatic agents in pediatric practice. Journal of the Indian Society of Pedodontics and Preventive Dentistry. 31. 146-52. 10.4103/0970-4388.117964.
 3. https://www.femplus-reviews.com/hu/